195. KBT-terapeuternas tråkiga rum

Jonatan Unge pratar om KBT-terapins seger över den psykodynamiska terapin och om det egentligen kan kallas för en seger? Nanna Johansson tänker på Rysslands svar på Ring P1, Ring Putin. Ola Söderholm undrar varför det inte finns fler alternativ än att prata om invandring som Katerina Janouch och att inte prata om invandring alls.

Nästa sida »

194. Som på teater

Moa Lundqvist är besviken över att Uppdrag Gransknings #metoo-granskning trillade över i mindre lyckad true crime. Nanna Johansson förstår inte poängen med att ha med Jimmie Åkesson i avrunkningspoddar. Ola Söderholm listar de bästa argumenten från riksdagsmajoriteten som älskar kommersialiseringen av välfärden.

Nästa sida »

193. Live i Malmö, Göteborg och Stockholm

Veckans avsnitt är ett ihopklipp av bitar från Lilla Drevets livepodd-turné med Ola Söderholm, Moa Lundqvist och Jonatan Unge. 00.41 Operasång och inledning (Malmö). 11.20 Arbetsplatsolyckor (Malmö). 21.57 MSB:s broschyr (Stockholm). 38.02 Abortdebatten (Stockholm). 51.50 Moralpoliser (Stockholm). 1.02.56 Ruben Östlund och Lasse Kronér (Göteborg). 1.12.01 Operasång och inledning av andra akten (Malmö). 1.15.11 Johannes Anyurus pris (Malmö). 1.21.58 Metapodd (Malmö). 1.40.06 Linnéa Claesons tweet (Göteborg). 1.50.46 Jonatans sånger (Stockholm).

Nästa sida »

192. Mardröm

Ola Söderholm har insett att han är en dålig människokännare efter att ha hört ett radioinslag om AI-teknik som kan imitera våra döda släktingar. Jonatan Unge följer upp hur det går med landsbygdsminister Sven-Erik Buchts engelskundervisning. Han pratar också om Argentinska fotbollslandslagets raggningsguide inför VM i Ryssland. Nanna Johansson berättar om sommarens superkonstiga mode för tjejer och jättenormala mode för killar.

Nästa sida »

191. BDSM-utrop

Jonatan Unge har svårt att förstå sig på svensk diplomati i Guatemala och israelisk diplomati i Sverige. Moa Lundqvist pratar om Försäkringskassans kamp för att omdefiniera sjukdomstillstånd till ”en del av livet”. Ola Söderholm har lyssnat på en intervju med en rättslärd imam som förklarar islams roll i det moderna samhället med en intressant liknelse.

Nästa sida »

190. Gråben

Nanna Johansson går igenom alla tillfällen partiledarna betedde sig som tonåringar i Agendas partiledardebatt Ola Söderholm ångrar att han önskat mer uppmärksamhet för klimatfrågan efter att ha sett samma debatt. Jonatan Unge har goda och dåliga nyheter från Östra Finlands universitet.

Nästa sida »